dinsdag 26 april 2011

Wie zet zich in tegen kansarmoede?


Niet alleen deze speelpleinwerking ( Mushi ) zorgt voor een betere aanpassing in de samenleving voor de kansarme kinderen, maar er worden ook andere initiatieven genomen voor deze kinderen. Zo zien we af en toe wel eens een artikel verschijnen op het internet over dit onderwerp, hieronder ziet u twee artikels die me erg hard aanspraken.


Artikel 1: Kansarme kinderen met de bus naar witte scholen

In dit artikel wordt er een oplossing gezocht naar het overgewicht ivm allochtonen in de basisschool. Omdat de ouders van deze kinderen hun kind in een andere gemeente moeten inschrijven ( die dus verder weg ligt van hun thuis en dus ook moeten kunnen vervoerd worden ) en hiervoor niet altijd het geld hebben voor vervoer, stelt de voorzitter van de LOP ( = lokale overlegplatforms ) voor om deze kinderen te vervoeren met een bus geheel gratis voor de ouders van deze kansarme kinderen.


Artikel 2: Gevulde schoendozen voor kansarme kinderen
Ook de gewone burgers zetten zich in voor de kansarme kinderen.
Zo las ik in het tweede artikel dat de school De Archipel allemaal schoendozen versierde en vol stak met schoolspullen en cadeaus voor kansarme kinderen. Alle leeftijden van kinderen in deze school zetten zich in om voor een leuke verrassing te zorgen voor een vriendje in een arm land. Dit initatief vind ik ontzettend leuk aangezien deze school zo hun leerlingen leren stil te staan bij het feit dat niet alles dat ze bezitten van zelfsprekend is, daarnaast leren ze de kinderen om andere mensen/arme mensen te helpen.



* Interessante Bron : http://www.lop.be

1 opmerking:

  1. De achtergrond van je blog past helemaal bij het thema. Ook het lettertype en het kleurgebruik ervan vind ik goed! Je gebruikt veel verschillende kleuren die passend zijn. Je gebruikt ook een verschillend lettertype bij de titel en de teksten. Je bent volgens mij heel goed bezig!

    Groetjes,
    Lore

    BeantwoordenVerwijderen